‘Sa Bassa Verda’ de Menorca


Amb el clima d’hivern tant suau que hi ha a l’illa, els vilatans surten a descobrir i a tornar a connectar amb els oasis amagats a l’interior de Menorca. La temporada d’hivern comporta períodes curts de pluja que parteix el cicle de vida de la flora i fauna, deixant via a boscos i valls plens de colors i tons de verd.


Excursions d’un dia d’hivern són un passatemps popular de molts menorquins. Anam d’excursió, és l’expressió local d’aquestes excursions d’un dia i un tema de debat general en aquesta època de l’any. Gràcies a Déu el temps permet molt sovint poder gaudir d’aquestes excursions, no és d’estranyar trobar famílies, amics i grups, en molts punts remots de l’illa cada cap de setmana. Anem a compartir moltes de les millors excursions per Menorca en les pròximes setmanes i mesos.

Sa Bassa Verda

Un lloc ben conegut que es diu Sa Bassa Verda, és una bella llacuna temporal, en l’altura del seu cicle de vida durant aquests mesos.

Part 1: Arribada per carretera
Sa Bassa Verda
es troba al nord-oest de les platges d’Algaiarens que estan al nord de Ciutadella. Per arribar-hi seguiu les indicacions per arribar a Cala Morell i Algaiarens que estan clarament indicades en les rotondes del nord-est a la vora de la zona industrial de Ciutadella. El camí es bifurca en dos per l’esquerra que indica Cala Morell i el dret d’Algaiarens o la Vall.

Part 2: Arribada a peu
1. Deixi el seu vehicle a l’aparcament designat per les platges. L’accés a la pista que condueix a la llacuna està a l’esquerra de l’aparcament, darrere d’ell en una direcció de l’est del nord seguint el camí marcat anomenat Camí de Cavalls.

2. La primera meitat del viatge és fàcil i senzill, és un bonic passeig pels camps, passant per tres portes separades, i el tercer és el més estret, on la pista comença a pujar a poc a poc.

3. Poc després, s’arriba a una forquilla on el camí es divideix clarament en dues pistes. El camí de cavalls es desvia a la dreta, però és el camí de l’esquerra ha de seguir. Aquesta és l’única desviació, a partir d’aquí només

Fields of Flowers

continuar per la pista ascendent a través del camps.

4. Al final d’arribar a la selva, on la pista s’eleva entre els arbres i es torna més rocós, el que permet veure unes vistes espectaculars de la vall , i baix a la dreta de nou a les platges d’Algaiarens i el mar.

5. Aquesta última part de la pista és la més extenuant, però fàcilment assolible per la majoria de les persones, nens inclosos.

Amagat darrere de les roques circumdants i arbres alts trobem l’estany ,Sa Bassa Verda, que és tan pintoresc i viu que és difícil de creure que és només temporal, assecat completament durant els mesos d’estiu. Aquest és el cicle de vida dels fràgils ecosistemes que es troben en els diferents tipus d’estanys naturals temporal al voltant de l’illa.

El viatge de tornada és més fàcil amb una constant descendència, tornant sobre els seus passos de nou a les tres portes i l’aparcament.

Temps: 45 minuts a Sa Bassa Verda, a menys de dues hores d’anada i tornada inclòs el temps de descans en el lloc
Distància:
6,7 quilòmetres aprox.
Nivell:
Mitjà. Qualsevol persona de qualsevol edat amb bones cames que li agrada caminar pot completar!
Ariel Mapa:
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=351555
Carretera Ruta:
http://maps.google.com/maps?q=Ciutadella+to+40.052922, 3.935459 & hl = ca
La conservació, estudi i protecció de les basses temporals de Menorca ha estat un projecte del Consell de l’illa durant quatre anys. Per obtenir informació detallada sobre aquest projecte i els diferents tipus d’estanys, la flora i la fauna que es troben en aquests estanys visiteu la pàgina de la LIFE basses projecte en http://www.cime.es/lifebasses/en/index.php


Tags: , ,


No Comments yet, we love to hear your thoughts and feedback is much appreciated.

Leave a Reply