Het parcours vanaf Macarella naar Macarelleta


Zonder twijfel, is deze kleine excursie een van de beste ervaringen die eiland te bieden heeft.


Een onvergetelijk en geweldig avontuur op Menorca is het maken van de wandeling van Macarella strand naar strand Macarelleta aan de zuidkust van Menorca.

Macarelleta is een van de beroemdste en meest gefotografeerde ongerepte stranden op Menorca. Het strand  is op vele ansichtkaarten van het eiland te zien. Dit jaar stond het ook op de cover van een supplement van het Spaanseweekbladen ‘Mia’,over de beste stranden van Spanje. De stranden van de baai van Macarella en Macarelletaworden niet alle weergegeven als een achtergrond op onze site Menorca Blue, maar Macarelleta is ook de ster van de inmiddels beruchte ‘EstrellaDamm’ bier reclame , deze zomer in Menorca opgenomen. Ik kan je verzekeren, het is een adembenemend plaatje op een ansichtkaart of op de televisie, maar als je het in het echt ziet, geloof je pas dat dit spectaculaire landschap zo blauw en van nature zo mooi is.

Beide stranden zijn heel pittoresk, maar de baai tussen de twee stranden is het mooist, of je deze bekijkt vanuit de rotsen boven als je het spoor van het ene strand naar het andere strand volgt, of zwemmendvanuit het blauwe water te midden van de boten.Het water is zo helder, dat van bovenaf op een afstand de schaduwen van de boten op de zeebodem duidelijk te zien zijn.

Wanneer je zwemt in de baai is de helderheid van het water opmerkelijk.Als je net onder het wateroppervlak zwemt met een duikbril, zul je verrast worden door de activiteit van de vissen die rustig onder je tenen zwemmen dicht bij de sprankelende witte zand.

De ervaring van de wandeling of de frisse duik is zeker de moeite waard om de reis over de lange, smalle kronkelige weg van Ciutadella te maken. Als je het alleen redt tot Macarella strand, het populairste strand van de twee, en niet de wandeling maakt naar Macarelleta, mis je het beste van de trip. De route loopt langs geleidelijk stijgende rotswanden aan de linkerkant en de zee aan de andere kant, je gaat door een aantal natuurlijke grotten in de rotswand om uiteindelijk af te dalen richting Macarelleta. Bijna de gehele weg zijn er relingen die de wandelaar beschermen, waar nodig.De route is eenvoudig genoeg voor iedereen die in zijn vrije tijd wandelt. Eigenlijk, hoe langer je de tijd neemt het allemaal op je in te laten werken, hoe meer je het op prijs stelt!

Pauzeer zoveel mogelijk en bewonder de omgeving, het is het zeker waard.

Neem zeker je camera mee en als je alleen bent, aarzel dan niet om een vreemde te vragen een foto van je te nemen met de baai op de achtergrond.Je krijgt spijt als je dit moment niet vastlegt, het wordt een foto om in te lijsten.Het enige advies dat ik je nog kan geven is , draag stevige sandalen of schoenen voor je eigen veiligheid en comfort. Slippers hebben te weinig grip en je zal te veel tijd verspillen aan het kijken naar je voeten en veel van de prachtige omgeving missen.

Zonder twijfel, deze kleine excursie is één van de beste ervaringen die eiland te bieden heeft.

Kijk voor meer foto’s op onze flickrphotostream .No Comments yet, we love to hear your thoughts and feedback is much appreciated.

Leave a Reply