Ervaar het beste van Menorca – Deel 1


OMDAT ER ZOVEEL TE ZIEN EN TE DOEN IS OP MENORCA, IS HET MOEILIJK OM EEN LIJST SAMEN TE STELLEN MET HET BESTE VAN MENORCA. ZEKER MET DE DIVERSITEIT AAN ACTIVITEITEN EN LANDSCHAP DIE HET EILAND TE BIEDEN HEEFT. WAT HET BESTE VAN HET EILAND IS, IS STERK ONDERHEVIG PERSOONLIJKE VOORKEUR EN ADVIES, MAAR ER IS NOOIT EEN TEKORT AAN OPTIES OM UIT TE KIEZEN!


Dus hier vind je een lijst van enkele opties van het beste van Menorca, afhankelijk van je interesses en de lengte van je verblijf. Deze selectie is gebaseerd op wat ik ben gaan waarderen als het mooiste van het Menorcaanse landschap en de cultuur, zo openlijk gedeeld door de lokale bevolking.

1. Ontdek de Menorcaanse paarden

Ervaar deze prachtige uitzonderlijk goed opgeleide hengsten bij een lokaal dorpsfeest, een paardrijdtocht, of een paardenshow. Je zult versteld staan van dit ras en van wat ze allemaal kunnen.

2. Bezoek Menorca’s maagdelijke stranden


Er is zo’n ruim aanbod, het eiland telt meer dan 80 ongerepte stranden om uit te kiezen. Sommige van de maagdelijke stranden zijn gemakkelijker toegankelijk dan andere die met een wandeling vanaf de parkeerplaats of alleen per boot te bereiken.

3. Geniet van de zonsondergang


Overal aan westkust van het eiland krijg je elke avond de meest spectaculaire show. Sommige van de beste plaatsen zijn dicht bij de klif met uitzicht op Calas Picas, CalaForcat, Ciutadella, Cala Blanca en Cap D’Artrutx. Er zijn hier ook veel leuke barretjes die bekend staan om hun mooie uitzicht bij de zonsondergang.

4. Ervaar het Menorcaanse middellandse zeegebied


Neem een boottocht, huur zelf een boot, een kajak of Jet Skivoor de dag,ga windsurfen, duiken of boek een jacht.
Menorca heeft het allemaal voor elk budget en ervaring. Het is de beste gelegenheid om het eiland te zien vanaf de andere kant en om zo veel stranden en baaien te bezoeken die alleen per boot bereikbaar zijn. De makkelijkste manier is een dagexcursie vanuit Mahon, Ciutadella of Cala Bosch.

5. Dineren in de haven van Ciutadella


In de zomermaanden is de haven van Ciutadella vol leven en het plein van de haven barst van de restaurants met lokale en nationale gerechten. Je kan het niet beter krijgen, heerlijk lokaal vlees, paella of visgerechten met vis die elke dag vers wordt gevangenin de Middellandse Zee. Terwijl je geniet van de sfeer van de terrassen in de haven. Een verleiding voor alle zintuigen!

Dit zijn de eerste vijf uit onze lijst! Houd ons in de gaten voor deel 2 & 3 van de beste van Menorca.

Heb je de Menorcaanse zonsondergang al ervaren? Of heb je al kennis gemaakt met de Menorcaanse hengsten? Wat is je favoriete strand op Menorca? Vertel ons over je Menorcaanse mediterrane herinneringen of je culinaire belevenis in de haven van Ciutadella.

De beste tips krijgt je ten slotte van andere reizigers of van lokale mensen. Dus wees niet verlegen en vertel wat jijleuk vind op Menorca.No Comments yet, we love to hear your thoughts and feedback is much appreciated.

Leave a Reply