Ervaar het beste van Menorca – Deel 2


Welkom bij het tweede deel van het beste van Menorca!


Heb je een van deze plekken al eens bezocht, deel dan je tips met ons! We horen graag waar jij het meest van genoten hebt.

Welkom bij het tweede deel van het beste van Menorca! Wat begon als een korte lijst met tips is uitgegroeid tot een driedelige serie met activiteiten  die je niet mag missen als je dit mooie eiland bezoekt. Een vleugje cultuur, geschiedenis, natuurlijke schoonheid en entertainment voor ieder wat wils, hier zijn de volgende vijf ervaringen om zelf te proberen.

1.       Dagtocht naar Mahon

Port of Mahon

De hoofdstad van het eiland is een bezoek waard. De haven is een plaatje op zich, net als de stad met diverse attracties. Twee hoogtepunten om te bezoeken zijn de Xoriguer Gin Factory bij de haven en de markt bovenaan de trappen die vanaf zeeniveau naar boven gaan. Er zijn ook rondvaarten door de immense haven zo kun je de  inhammen van dichtbij zien.

2.       Cova d’en Xoroi


Wat maakt dit een uniek locatie en een must see?

Heel simpel, het is een club, in een grot, op een klif. Lekker ontspannen op de terrassen, hoog boven de zee in de middag of avond. Of ga je liever naar één van de hippe clubnachten in de zomer. Het uitzicht op de kust van zo hoog is geweldig. Dit is een plek waar je anderen over jaren nog over zal vertellen. Onvergetelijk!

3.       Verken Monte Toro


Het hoogste punt op het eiland op 357m is eigenlijk de enige “berg” op Menorca. Deze berg is vrijwel in het midden van het eiland gelegen en biedt een prachtig 360 graden panoramisch uitzicht over het hele eiland en de kust. De rit ernaartoe is onvergetelijk en het landschap samen met een bezoek aan het volledig gerestaureerde klooster zijn een aanbeveling waard.

4.       Bezoek Cala Bosch Marina

Of je Cala Bosch Marina nu overdag of  ’s avonds bezoekt, het is een prachtige plek met een fantastische selectie aan restaurants en bars en winkels. Bezoek het mooie strand naast de jachthaven of geniet van het familie entertainment in de omgeving, alles op loopafstand. Er is ook een groot aanbod van watersporten op het strand en in de jachthaven.

5.       Geniet van het uitzicht van Cala Galdana


Cala Galdana heeft een ruime keuze aan entertainment voor stelletjes en gezinnen, hetzij overdag of ‘s avonds, maar de perfect gebogen baai van het strand met sprankelend helder blauw water kan het beste worden bewonderd van de verhoogde uitkijkposten op de oostelijke kliffen boven het strand. Bereikbaar met de auto of te voet, het is één van de beste fotolocaties op het eiland.

We horen graag van je als je  een van deze plaatsen al eens bezocht hebt. Waar heb je het meest van genoten? Deel je tips over deze locaties met ons. Hou je van de Xoriguer Gin of liever een van de andere plaatselijk gemaakte likeuren? Wat denk je van de Cova d’en Xoroi? Heb je de top van de Monte Toro bereikt? Wat zijn je favoriete aspecten van Cala Galdana en Cala Bosch? Het laatste deel van onze beste van Menorca serie is zeer binnenkort te lezen!


Tags: ,


No Comments yet, we love to hear your thoughts and feedback is much appreciated.

Leave a Reply