Biosfera de Menorca: Celebrant 20 anys el 2013


Com ha estat dues dècades reserva de la Biosfera a fet alguna diferència a Menorca?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Què faria vostè per protegir la llar que estima?
Podem fer alguna cosa més que fer una foto per a la preservació de la perfecció en una forma
duradera?
¿I si l’absència de desenvolupament va ser el catalitzador de la prosperitat?

20th Anniversary Menorca's Biosphere Reserve

Aquest any es compleix el 20 aniversari des de que Menorca va ser reconeguda oficialment com a Reserva de la Biosfera,  el 1993, per la UNESCO . Dues dècades després es reflexiona sobre la importància de l’illa, així com celebrar els diferents aspectes naturals i culturals que Menorca ha guanyat aquest títol especial.

És difícil imaginar que alguns dels més tranquils i pintorescs paisatges naturals de Menorca, havien estat considerats per a la seva comercialització. Part de l’encant de Menorca és l’absència de desenvolupament excessiu i la separació de les ciutats, zones turístiques, costa verge i el camp. Però només uns pocs anys abans  del títol de “Reserva de la Biosfera” va ser concedit a l’illa, diversos projectes de desenvolupament per les àrees naturals més populars van ser proposats. El Menorca que coneixem i estimem estava prop de perdre’s per sempre.

Les propostes, Urbanitzacions de Cala Macarella, Trebalúger i més …

Fa 25 anys la premsa nacional a Espanya va informar sobre la proposta d’ampliació d’hotels i urbanitzacions turístiques a Menorca. La majoria dels locals acordaren el projecte ‘Shangri-La’ designada per l’àrea de s’Albufera des Grau , o la finca d’El Perico ‘que va ser concebuda per esdevenir la urbanització de Cala Macarella . Altres àrees considerades pel desenvolupament són diverses finques agrícoles a l’illa, en àrees particulars de tot el Barranc d’Aljandar darrere de Cala Galdana i Barranc de Trebalúger . Afortunadament cap d’aquests projectes es va avançar i poc després es va convertir a Menorca com a Reserva de la Biosfera. Després de 20 anys aquestes zones romanen en el seu estat natural per a tothom per gaudir any rere any.

No obstant això, l’estat de la reserva de biosfera no és només un punt de diferència o una raó per visitar l’illa, sinó que també garanteix la protecció dels ecosistemes naturals  i la preservació de Hertiage culural que és exclusiu de Menorca. La designació de reserves marines i la naturalesa ha permès flora i fauna natives a prosperar a l’illa, i les restriccions a la pesca i la temporada turística permet la regeneració durant els mesos d’hivern.

Aplanar el paradís i van posar un estacionament?

Però el creixement sostenible en harmonia amb la conservació és un problema continu afectats per l’evolució de la indústria i l’economia de Menorca. El repte en el futur és assegurar que no hi ha un en el cost de l’altra. Per proporcionar les millors instal · lacions i OPORTUNITATS dins de les ciutats i urbanitzacions existents, sense deixar de preservar les tradicions, l’arquitectura i el paisatge verge que són exclusives de Menorca. És important recordar que a causa del estat de la biosfera i el compromís dels menorquins és fer-la complir, aquest 20 aniversari és un motiu per celebrar i estar orgullosos d’aquest èxit! Que siguin moltes dècades més per venir!

Cada mes, aquest any farem un recorregut virtual d’explorar alguns dels atributs especials naturals i culturals de la Reserva de la Biosfera de Menorca. Primera parada de la setmana serà el parc natural de s’Albufera des Grau.

Aquí està una vista prèvia d’un fantàstic programa de 30 minuts sobre ‘Menorca Reserva de la tranquil · litat “de la sèrie “Ciutats del Segle 21 “a TVE1.

Feu clic al següent enllaç per veure el programa complet, les imatges parlen per si soles. Molt recomanat.
ESPECTACLE COMPLET AQUÍ:  Menorca Reserva de la Tranquil · litat

Què et sembla? És cert que “No saps el que tens fins que ho perds? Deixa el teu comentari a continuació i comparteixi els seus pensaments.

Written by Vanessa Jeny

Vanessa Jeny

Vanessa Jeny is the founder of MenorcaBlue.com, an online lifestyle and travel guide to the Spanish Mediterranean island of Menorca. She helps connect the top tourist services on the island with discerning travellers looking for authentic local experiences on holiday… peek inside paradise & live the local lifestyle!

Got a question? Contact us using the contact form in the footer, or subscribe to our newsletter in the side bar to be the first to hear of the best offers from Menorca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: ,