Menorca Blue – Een kijkje in het Paradijs

Menorca Blue – Een kijkje in het Paradijs

Ontdek de ongerepte schat van de Spaanse Balearen, Menorca. Menorca Blue is een blog en een informatieve website over het leven op dit mediterraan paradijs.

Cultuur, gemeenschap, NATUUR, VRIJE TIJD,  CUISINE en ontspanning … Veel plezier!

De naam van Menorca Blue is geïnspireerd op de spectaculaire kleuren turquoise en blauw van de zee en de lucht die het eiland omringen.

Binigaus

De gedachte achter Menorca Blue is dit prachtige eiland onder de aandacht brengen bij een nieuw internationaal publiek door een authentiek en uitgebreid overzicht te geven van wat het eiland te bieden heeft voor bezoekers. Zoals je Menorca ziet op Menorca Blue, zo zal je het ervaren als je op Menorca bent. Het eiland is boeiend zoals het is, en ons doel is om foto’s en verhalen te delen, die het ware Menorcaanse leven laten zien en die intrigerend genoeg zijn voor bezoekers die Menorca willen ontdekken.

Ons perspectief is dat van een persoon die het eiland heeft leren kennen en liefhebben als een buitenstaander, maar het voorrecht heeft gehadom het dagelijkse leven te ervaren als een lokale bewoner.

Of je nu juist alle facetten van het  landschap en de Menorcaanse cultuur wilt verkennen, of een specifieke interesse hebt in één van de verschillende activiteiten rond het eiland, je bent bij ons aan het  goede adres.

Wij bevorderen de bescherming en het behoud van de biosfeer, de karakteristieke archeologische en historische cultuur en de traditie van het Menorcaanse feesten en gewoonten.

Wij ondersteunen lokale bedrijven, lokale producten en  adviseren bezoekers te genieten van de lokale gastronomie, handwerk, producten, keramiek, schoenen en kleding, allemaal specialiteiten van het eiland.

Wij prijzen het netwerk van lokale ondernemers aan, deze ondernemers hechten waarde aan  uitstekende service en betaalbare, kwalitatief goede belevenissen op het eiland voor iedereen.

Ons doel is een bijdrage te leveren aan de harmonieuze, duurzame groei van het  toerisme op het eiland met het behoud van de natuurlijke omgeving en de geschiedenis en Menorcaanse manier van leven. Op deze manier kunnen zowel bezoekers als de bewoners blijven genieten van dit bijzondere eiland.